Evighetsstrumporna

Jag har alltid flera stickprojekt på gång. Det går helt enkelt inte att bara ha ett, jag tröttnar. Något som jag är oerhört trött på just nu är ett par strumpor som jag hållit på med… uhm… länge. Minns inte när jag började med dem. De är i varje fall stickade på rundsticka med tekniken magic loop, båda två samtidigt.

Evighetsstrumporna

Att sticka två sockar samtidigt har både sina fördelar och nackdelar. Man blir klar med båda samtidigt (jättebra för mig, för jag avskyr att göra den andra av ett par :P) och de blir lika stora även om man skulle råka vara inkonsekvent i sin stickfasthet. Men det kan vara lite trassligt att hålla koll på båda garnnystanen. Garnet i fråga är DROPS Fabel, vilket är både snyggt och roligt att sticka med.

Jag har använt Wendy Johnsons eminenta beskrivning för sockor som stickas från tårna och uppåt tillsammans med den här uppläggningen. Att sticka sockor på ”fel” håll tycker jag är väldigt praktiskt, för det är lätt att prova dem under tiden och man kan sticka tills garnet är slut och slippa få några löjliga slattar. Hälarna är stickade med förkortade varv, vilket var väldigt skönt när man inte har något direkt mönster; man slipper räkna så mycket.

Här är sockan på plats på foten.

Det var nog allt för idag. Jag kommer efterhand som jag orkar lägga upp fler pågående projekt. Det ska bli intressant att se om någon vill titta på dem.

Dagens soundtrack: Life goes to a party – Benny Goodman

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: