Bokshopping

Jag har handlat böcker. Inte för att jag egentligen har råd med sådana extravaganser, men de är viktiga för min överlevnad! Detta hävdar jag mycket bestämt…

Först ut är The basics of corset building – A handbook for beginners av Linda Sparks. Den fick bli en försenad julklapp till mig; man kan ju inte lägga alla julklappspengarna i ‘att-leva-på’-fonden. I varje fall är den som titeln säger en bok som beskriver, ganska detaljerat, hur man tillverkar korsetter. Nu kan jag visserligen redan sy korsetter, men det är bra att ha en bok att slå upp saker i. Den verkar helt ok, förutom att där tycks vara några missar i korrekturläsningen samt någon inkonsekvens någonstans, men inget man inte kan lista ut själv.

De andra två böckerna är ett impulsköp på ett antikvariat. Jag var på väg till turkbutiken som ligger vid sidan om och tittade in som hastigast för att se om det fanns något, och har man sett! Ibland ska man ha tur.

Den stora modeboken är en tegelsten med mängder av bilder i, från gamla målningar etc. Bildtolkningarna får man väl ta med en nypa salt ibland verkar det som och det är inte helt lätt att hitta i den. Men det är en kul bok och en guldgruva av historiska referenser!

Kvinnor och Krinoliner har jag redan läst från pärm till pärm när jag gick på folkhögskolan, men nu hittade jag den också och kunde inte hålla fingrarna borta. Det är en väldigt rolig bok och beskriver i detalj modet under mitten av 1800-talet. Den tar upp massor av sociala och politiska aspekter och är lite lätt strösslad med sarkasm. Alla steampunkrollspelare tror jag kan ha nytta av att läsa den här.

Nu är jag väldigt sugen på att sy en korsett… Och en klänning med krinolin… *drömmer sig bort*

Dagens onödiga (men väldigt tuffa) pryl: Matta av tovade stenar

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: