Spinnande

Har insett att jag har lite för mycket ull av tvivelaktig kvalitet hemma och har bestämt mig för att spinna upp en del av det. Spinnrocken stod innan i butikens skyltfönster och jag har fått låna den. Tyvärr beter den sig inte riktigt som jag vill, även efter intensiv rengöring och uppsmörjning. Nåväl, den funkar i varje fall och trots att det bara finns en spole så går det i varje fall fortare än att spinna på slända.

Skräpull

Ullen jag valde var förskräcklig. Full med dubbelklipp och skräp och jag fick nog sortera bort en tredjedel. Men det blev i varje fall 40 gram tvåtrådigt garn. Det har inte torkat efter tvätten än så jag vet inte riktigt hur det blev, men jag lade inte direkt ner min själ i det.

Otvättat garn

Jag vill verkligen ha en ordentlig spinnrock. Vill kunna spinna riktigt vackert garn att skryta med. Och spinna silke…. *drömmer sig bort*

Har siktat in mig på Kromskis Prelude eller Sonata. Preluden är ju billigare, och ser mer ut som Ashfords Traditional som jag spann på på folkhögskolan. Men Sonatan ser ju så fräck ut och seriöst, den är ihopfällbar! Jag ska i varje fall spara till en Sonata så åker jag ut till Dalby och provar, så får vi se vad det blir. Nu har jag satt upp en liten spinnrockssparburk som jag förväntar mig helt magiskt ska fyllas med guldpengar.

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: