Garnfunderingar…

Jag har alldeles för många projekt som jag fortfarande bara har i byggsats (alltså, garnet/tyget är taggat för något speciellt som ännu inte har påbörjats). Syprojekt kan jag gödsla med, stickprojekt likaså. Är dock inte så sugen på att sy just nu, vilket kan bero på min brist på lämplig arbetsyta. Sticka har jag däremot väldig lust att göra, men jag har lovat mig själv att inte börja på något nytt projekt innan jag avslutat evighetsstrumporna (som för övrigt börjar närma sig slutet – jag har just börjat på resåren).

Då kommer jag säkert å andra sidan starta tio olika projekt på en gång. Jag vill sticka en t-shirt, av det fina Freedom Spirit, sen har jag tänkt mig att sticka ett par benvärmare av en del av mina handspunna garnsnuttar så att de kommer till användning någon gång. Och så har jag ett entrådigt ullgarn färgat med johannesört som vill bli en sjal; frågan är vilken sort… Den här, eller kanske den här. Eller så kanske jag skulle göra en rektangulär variant? Sen har jag grönt mohairgarn (Drops Vivaldi) som skulle blivit en kofta, men som jag tröttnade på. Det får nog också bli en sjal. För jag har inte alls tillräckligt många. Och sen ska vi inte nämna alla sockor och vantar jag vill sticka. Så nog har jag saker att göra alltid…

Har även varit lite spinnsugen på sistone. Har läst artiklar och tittat på filmer om att spinna med en så kallad ”supported spindle”, hur man nu ska översätta det till svenska… Så en sådan vill jag göra. Och så är jag sugen på att spinna lite mera ”fancy fibers”, typ alpaca, kamel etc.

Lekte lite med spinnrocken igår. Testade att spinna riktigt tunt med ull som jag kardat bort bottenullen från. För alla som inte vet det så består den mesta fårull av den korta, luddiga och värmande bottenullen, samt de längre täckhåren. De långa fibrerna är bättre att spinna ett tunt och kompakt garn av.

Man lägger ullen så att bara "tjockänden" ligger på kardan.

Sen är det bara att kamma, men man får hålla emot lite med vänsterhanden.

Ja, så kan man kamma ull, för den som mot förmodan är intresserad. Då blir det såhär:

Fina parallella täckhår.

Bottenludd

Sedan så försökte jag spinna ett någorlunda hårt tvinnat och tunt garn och tvinna ihop det med en lika tunn silkestråd som jag knåpat ihop. Det gick väl sådär bra, behöver nog mer tvist i båda trådarna för att det ska bli snyggt. Svårt att fota var det också.

För övrigt har jag gjort en kick-ass hummus och cyklat fram och tillbaka till Dalby idag.

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: