Avslutande och påbörjande

De är färdiga! Evighetsstrumporna är faktiskt klara! Snygga som fan blev de också. Synd bara att avmaskningskanten blev för hård, trots att jag använde en teknik som skulle vara elastisk. Nåja, jag kan ju ta upp det och göra om, men det kommer ju inte att hända. Jag får ha dem nervikta, eller ge dem till någon med smala ben.

Färdiga strumpor, samt mina extremt snygga ben.

Så, istället för strumporna så har jag nu tänkt börja på ett annat större projekt, en kortärmad tröja som jag nämnde i förra inlägget. Har inte satt igång med den ännu, men väl på ett par benvärmare av diverse handspunnet garn som jag har liggande. Och så har jag börjat nålbinda ett par vantar av garn som jag färgade med tuschlav för snart ett år sedan. Upptäckte dock att det har blivit lite solblekt, vilket är lite tråkigt, men jag låtsas att det ska vara så.

Förra veckan fick jag en tuss färgad ull på tops av Barbro. Jag hittade den långt in i gömmorna i butiken och frågade vad hon ville ha för den. Ett tack tyckte hon räckte gott, ett pris alldeles i min smak. Har börjat spinna den nu, så tunt jag kan. Upptäckte att det gick utmärkt att spinna direkt, utan att fördra ullen, så det går fort som attan. Sen har jag tänkt spinna en tråd silke att tvinna ihop det med; sen får jag väl sticka nåt fint av det.

Lite rolig ull.

Så här ser det ut på spinnrocken just nu.

Har stickat klart en mössa idag, en modell till butiken. Påbörjade den på jobbet, men jag insåg att jag aldrig skulle få den klart om jag bara stickade där, så jag tog hem den. Den är lite lustig, men det är för mörkt att ta kort på den nu, så det får bli någon annan dag.

Dagens soundtrack: Spinnrocksljud och talbok

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: