Jag är med spinnrock!

Äntligen äntligen äntligen har jag en vettig spinnrock! Som jag har längtat! Det blev en Kromski Sonata som jag köpte från Den gamla skolan ute i Bonderup. Var där och provade det som fanns, men jag bestämde mig ganska fort för Sonatan.

Min bebis!

Hon är en dröm att spinna på, och möjligheten att fälla ihop den och ta med vägde tungt. Vi kommer i varje fall väldigt bra överrens; hon är min bebis. 🙂 Blev snabbt förtjust i dubbeltramporna, det är mycket bekvämt. Den är lättrampad och enkel och snabb att fälla ihop. Kände med en gång att detta var ett bra köp, även om det känns lite i magen av att ha lagt ut så mycket pengar. Hittills har jag inte spunnit några större mängder, utan bara provat på lite olika tekniker. Har lagt av mig litegrann, men det kommer sig nog så småningom.

Resultat

Detta är vad det har blivit hittills. Den översta härvan är finullslamull som jag har försökt spinna med Long Draw. Det är första gången jag ger mig på det, och det har väl gått sådär. Har jättesvårt att kontrollera tjockleken, men det ger väl med sig med lite övning. Det är i varje fall vääääldigt mjukt. Den undre härvan är en tråd finull och en tråd Leicester.

Jag borde ju faktiskt lägga upp lite bilder på färdiga stickprojekt som jag pratat om tidigare…

Halvvantar

De här vantarna gick sjukt fort att göra och har redan blivit välanvända. Har varit väldigt sköna att ha i kyligt vårväder. Mönstret finns att hämta här.

Halvmössa

Det här är typ ett pannband stickat i samma garn som vantarna. Det är jätteskönt att ha om man har uppsatt hår och det har kallt, men det har inte blivit använt så många gånger än.

Huvudduk eller nåt

Den här är för dagar man inte orkar duscha. Har inte använt den så mycket för den vill inte stanna kvar på huvudet. Men det är det första jag stickat med handspunnet garn.

Det får nog vara det för idag. Har lite mer gammal skräp att lägga upp, men det orkar jag inte nu. Eller rättare, spinnrocken lockar mera.

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: