Sommar?

Nej, mycket sommar är det nu inte. Regn och kallt, så det har blivit lite stickande i varje fall. Har bland annat stickat Jaynes mössa. Alla som inte vet vad jag pratar om behöver titta mera på Firefly, mer specifikt avsnittet The messenger. Har använt mig till stor del av den här nördens blogg. Jätteskönt att slippa gräva fram alla detaljer på egen hand. Tyckte dock inte att jag fick ordning på öronlapparna riktigt, de ska ju böja sig utåt längst ner. I vilket fall använde jag mig av Drops Eskimo och slängde ihop den på en dryg kväll. Jag funderar på om jag skulle fråga författarinnan till mönstret om det är ok att jag översätter det till svenska. I så fall kommer jag lägga upp det här så småningom.

Josef modellerar "Jaynes cunning hat". Visst klär han i den? 😉

Det var Patrik som tyckte att jag skulle göra en. Tydligen är Hampus ett stort Jayne-fan, så han ska få den från Patrik. Har dock ännu inte hört något om några reaktioner.

Det har nog inte hänt mycket annat spännande sen sist. Spinnrocken fungerar som den ska. Beställde lite skröfs från Spinspiration, bland annat lite jacobsull som snabbt blev uppspunnen. Den hade en ganska grov känsla, men det ser snyggt ut. Vete sjutton vad det ska bli av det dock, men det behöver man väl inte veta, eller?

Tvåtrådig jacobsull

Bestämde mig också för att haka på fiberklubben. Trevligt att bli överraskad av handfärgad ull rätt ner i lådan. Fick första omgången häromdagen. Superwashbehandlad merino/nylon i somriga fina färger. Är ju inte jätteförtjust i ullmisshandel som superwash, eller nylon heller för den delen, men det blir en bra anledning för att försöka spinna sockgarn och testa kedjetvinning. Hoppas att jag kan få det någorlunda snyggt; man blir lite besatt att få det perfekt när man har att göra med handfärgad ull. Samtidigt är jag väldigt dålig på att vara petig.

Sommaräng. Vackert, men lite för mycket vitt i för min smak.

I övrigt har jag som vanligt för många stickprojekt på gång. Har börjat sticka raggsockor till Josefs mor (bäst att ställa sig in på sätt som inte inbegriper djupa samtal, då hon bara pratar tjeckiska och tyska…), har redan klarat av en och har lagt upp till den andra i Järbos Raggi. Är också sugen på att sticka en ny sjal. Började på en i Vivaldi, men fy, vilket jobbigt garn det är att sticka i. Så trots att jag lovat mig själv att jag inte skulle köpa mer garn innan jag stickat klart något så passade jag på när Garnstudio reade ut sina ullgarner och köpte lite blått  Delight. Får se om det någonsin blir en sjal av det.

Borde sy också. Tänkte göra en sommarmorgonrock av ett tyg mamma och pappa köpte åt mig på Borneo. Ska bara få tummarna loss. Hahaha…

Nästa vecka blir det hem till Karlskrona i varje fall, lillbrorsan tar studenten. Min lille bror håller på att bli stor. 😛

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: