Färg!

Jodå, här har blivit färgat av. Med krapp, valnöt samt blå bresilja. Och lite alblad. De två förstnämnda blev avklarade innan Foteviken. Färgade lite av mitt handspunna också, men lite av det tog inte upp färgen så bra så jag blev inte så nöjd. Blev mestadels fina färger iaf. Med bresiljan färgade jag i torsdags, och oj, vilken färg! Första badet blev nästan svart. En av härvorna sänkte jag ner lite i taget och den blev riktigt tjusig! Ska nog bli en sjal av den någon gång. Det verkade som om jag kunde göra efterbad i all evinnerlighet och plötsligt var klockan halv ett och mitt ofärgade garn tog slut… Just det, färgade en härva med alblad också, blev en riktigt fin, mjukt gul, färg.

En hög med garn.

För övrigt blev Josefs kläder klara förutom kaftanen som jag inte orkade börja på. Har inget kort än, men jag tänkte att jag ordnar det när han har en mer komplett utrustning. Jag lovar att han är en väldigt fin viking. 🙂

Här har det varit olidligt varmt i helgen, så det har inte blivit mycket pysslande av. Men jag har i varje fall kört igång ett brickband. Första gången jag provar på ett vridningsbetingat mönster, så jag grävde upp lite växtfärgade restgarner att varpa med. Går rätt bra hittills, även om garnet kanske är lite väl tjockt och luddigt. Ojämnt blir det också. Vetefan vad jag ska använda det till, men till någon nytta kan det ju alltid vara.

Knorvlar i brickvävningen!

Har varit jättepepp på brickvävning ett tag nu, så Jannika och jag beställde ”lite” möbelåtta från Borgs vävgarner som vi kan färga och leka med. Ska bli spännande! Om man nu inte dör av värmeslag innan dess. Min dator gör det snart i varje fall. Verkar som om kylsystemet lagt av. Synd att jag inte kan lägga den i kallvatten i badkaret som jag gör med mig själv. I badkaret som nu har väldigt intressanta färgskiftningar efter växtfärgningen….

Annonser

Om zhunee

Ull i alla former... Samt diverse andra textilhantverk, det är vad som fyller mitt liv i den till synes evighetslånga väntan på jobb. Visa alla inlägg av zhunee

2 responses to “Färg!

  • agneta arpi

    Jag ser att du verkar ha tvåtrådigt ullgarn/s k vävgarn i oilka färger. var köper du dem? Jag bor i Göteborg. Kan man skicka efter? Jag köpte på Bohusslöjd förut men den affären har stängt. Hoppas du vet.

    • zhunee

      Det är tvåtrådigt ullgarn från Kampes som jag har köpt via butiken jag jobbar i, Sländan i Lund. Slå oss en signal, så går det säkert att ordna så att vi kan skicka till dig. Känner att jag inte riktigt vill lägga upp telefonnumret här, men du hittar det lätt på Eniro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: